fbpx

Tag: Запорижја

МНР на Украина: Окупација на АЕЦ Запорижја од страна на Русија создава невидени закани за нуклеарната безбедност на Европа и светот

Единствен извор на закани за АЕЦ Запорижја беа и останаа незаконските и злосторни дејствија на руските напаѓачи. Русија е единствената ...

Русија продолжува да распоредува воен персонал на фронтот кај Авдивка соочени со големи загуби додека украинските сили го потиснуваат агресорот кај Бахмут и Запорижја

Русите упорно ги преместуваат своите трупи на фронтот Авдивка и покрај огромните загуби во нивните редови, објави тинк-тенк Институтот за ...

Со окупирањето на АЕЦ Запорижја, Русија грубо ги крши нормите и стандардите за нуклеарна безбедност, велат од МНР на Украина

Минирањето и другите форми на милитаризација на АЕЦ Запорижја од страна на Русија претставуваат непосредна закана од нуклеарен инцидент во ...

Page 1 of 3 1 2 3