fbpx
Monday, 10 May 2021

МЕДИУМИ

Кириличен фонт од геометриски форми од Кардула, по повод Денот на македонскиот јазик

Уметникот и графички дизајнер Зоран Кардула по повод Денот на македонскиот јазик, претстави  кириличен фонт од геометриски форми. Македонскиот јазик...

Прочитај повеќе

Д-р Беќаровски: Во 21 век да бидеш против дигитализација е исто како да бараш повторно црнo-бел телевизор

Професорот од Медицинскиот факултет во Скопје, д-р Нико Беќаровски, со реакција до бојкотирачите на дигиталните учебници. „За триесет години успеавме...

Прочитај повеќе

Владата ги прифаќа барањата на медиумите и медиумските работници – ќе се основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Владата по опсежни анализи и дебати, како и консултации со домашни и меѓународни институции, смета дека се прифатливи најголем дел...

Прочитај повеќе
Page 1 of 146 1 2 146