fbpx

ИНТЕРВЈУ

Пенов за Фронтлајн: 2022 година е катастрофална за општинските капитални инвестиции, најголем пад има Скопје

Изминатата година за жал немаше капитални инвестиции во општините и 2022 година е со најниско нивото на инвестирање, оценува министерот...

Прочитај повеќе

Пенов за Фронтлајн: Општините ја доживуваат децентрализацијата по системот „дајте ни повеќе пари“, а дел уште не вовеле данок на имот

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов очекува позитивна промена во 2023 година во исполнувањето на капиталните инвестиции на општините. тој...

Прочитај повеќе

Битиќи: Од аспект на енергетска криза 2023 година е соодветно испланирана, нема да е лесна но нема да влеземе во рецесија

Сметам дека и минатата година се зафативме сериозно со предизвиците и на енергетската и на економската криза, докажавме дека нема...

Прочитај повеќе

Шведското претседателство ќе го продолжи процесот на интеграција на земјите од Западен Балкан

Интервју за НОВА со амбасадорка на Кралството Шведска во Република Северна Македонија, Ами Ларсон Јаин. Во надворешната политика, разбирливо ваш...

Прочитај повеќе

Чупеска: Едно општество за сите е многу благородна идеја, за жал не може да добие таква видливост поради етнонационализмот присутен и во македонскиот и во албанскиот блок

Едно општество за сите и интеркултурализам е многу благородна идеја, за жал не може да добие таква видливост поради етнонационализмот...

Прочитај повеќе

Тупанчески: Одговорноста за бегството на Беким Мемети треба да биде по вертикална линија, се разгледуваат сите опции ,мора да се открие кој стои позади овој случај

Министерот за правда Никола Тупанчески во вечерашната Топ тема на ТЕЛМА осврнувајќи се на бегството на затвореникот Беким Мемети рече...

Прочитај повеќе

Петровска: Како земја покажавме дека сме навистина силен и оправдан сојузник на НАТО Алијансата

На мултимедијалниот и медиумскиот настан организиран од ЦИВИЛ и интегрираната редакција на ЦИВИЛ Медиа „Перспективи 2023“, кој се организира секоја...

Прочитај повеќе
Page 1 of 22 1 2 22