fbpx

Tag: далекувод

Фото извор: Влада на Северна Македонија

Ковачевски: Изградбата на новиот далекувод во Овчеполието – реализирање на ветените проекти и во услови на енергетска криза

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Овче Поле присуствуваше на започнувањето на изградбата на 110 kV далекувод ТС Велес-ТС Овче Поле, ...