fbpx

Tag: дезинформација

Полиграф: Дезинформација е дека Русија не војува против Украина и дека ги „ослободува своите региони од окупација“

На 09.01.2023, повеќе медиуми ги пренесоа изјавите на Николај Патрушев, секретар на Советот за Безбедност на Руската федерација, дека „Настаните во Украина не се конфликт меѓу ...