fbpx

Tag: длабоко замрзнување

Временска непогода, декември 2022, САД (фото извор: принтскрин од видео на Weather Channel)

Поларниот вортекс зафати голем дел од северната хемисфера. Што е поларен вотекс и што предизвикува?

Голем дел од Соединетите Американски Држави запаѓаат во климатска состојба што се нарекува „длабоко замрзнување“ (температури под нулата). Метеоролозите предвидуваат ...