fbpx

Tag: Дневни настани

Фото: Александрос Аврамидис/Ројтерс

Украина 370. ден: Русија депортирала 16.000 деца од Украина; жестоки битки за Бахмут; не постои опција за неутралност во војната на Русија против Украина

Украина денес е во 370-от ден војна, откако Русија изврши инвазија врз земјата. Ова се главните теми кои го одбележаа ...