fbpx

Tag: екоцид

МНР на Украина: Разнесувањето на браната Каховка е технолошки и еколошки тероризам, најголемата технолошка катастрофа во Европа во последните децении

Ноќта на 6 јуни, Руската Федерација ја разнесе браната на Каховската хидроелектрична централа, која се наоѓа во близина на градот ...