Tag: економија

Предложениот буџет е реален и е одговор на енергетската криза, со поддршка на граѓаните и стопанството и ќе обезбеди економски пресврт, велат од власта

Собранието денеска втор ден ќе расправа по дополнетиот Предлог-буџет за 2023 година, откако Владата го усвои текстот по прифатените амандамни ...

Битиќи: Постепено и системски се усогласуваме со институциите на ЕУ што ќе значи зголемување на конкурентноста на нашата економија

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денеска се обрати на конференцијата „На европскиот ...

Јорданов, претседател на Друштвото на словенечки и македонски стопанственици: Ако поставиме цел од 10% годишен раст, ќе ја удвоиме размената меѓу двете држави во рок од 7 години

Како суштествен начин кој треба да обезбеди продлабочена економска соработка со Словенија, Друштвото на македонски и словенечки стопанственици ја посочува ...

Page 12 of 13 1 11 12 13