Tag: економија

Маричиќ: Со Планот за раст ќе се почувствуваат придобивките на економскиот развој на патот кон ЕУ, во Тирана договорени неколку конкретни мерки

Целта на спроведувањето на Планот за раст и Развој на заедничкиот регионален пазар е граѓаните да ги почувствуваат придобивките со ...

Ковачевски за ЦИВИЛ МЕДИА: Јас ќе ја составам следната Влада која ќе го обезбеди членството на Северна Македонија во Европската Унија

Премиерот Димитар Ковачевски имаше непопуларна задача во изминатите две години во кои ја предводеше македонската влада. Тој и неговиот владин ...

Ковачевски: Владата и компаниите имаат заедничка цел-развиено стопанство и економија, повеќе нови работни места и инвестиции

Премиерот Димитар Ковачевски, денеска ја посети компанијата „Лакталис“ во Битола, компанија од млечната индустрија, која што е корисник на дел ...

Page 1 of 13 1 2 13