Tag: економија

Бесими: Со Предлог-буџетот за 2023-та ублажување на кризата, фискална консолидација и финансирање на интеграциите

Справување со последиците од енергетската криза и зголемената инфлација,  продолжување на фискалната консолидација и зацврстување на фискалната одржливост,  обезбедување услови ...

Бесими: Спроведуваме постепена консолидација – буџетскиот дефицит во 2023 година понизок за 0,7 процентни поени

Постепена фискална консолидација, добра стратегија и издржан план за забрзување на растот, инвестиции во човечкиот и физичкиот капитал, дигитализација и ...

Page 13 of 13 1 12 13