fbpx

Tag: Европскиот суд за човекови права

Симеон Втори. 
 Фото: Grey Geezer / Wikimedia

Софија треба „привремено“ да им плати 1,6 милиони евра на поранешниот бугарски крал Симеон Втори и неговата сестра, пресуди Европскиот суд за човекови права

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) денеска пресуди дека Софија треба „привремено“ да им плати повеќе од 1,6 милиони евра ...