Tag: Филип Јовановски

Јовановски: Вечерва се отвора изложбата „Станица пропаганда“ на еден од најзначајните европски уметници Јонас Стал

Во интервју за Слободен печат, Филип Јовановски, интердисциплинарен уметник и директор на АКТО, зборуваше за изложбата „Станица пропаганда“ што вечерва ...