fbpx

Tag: Генерал Марк Мили

Jose Luis Magana/AP,

Генерал Мили за украинската контраофанзива: Понекогаш единиците треба да успорат за да напредуваат понатаму

Воените аналитичари не успеаја да го предвидат точното темпо на украинската контраофанзива против руските трупи за инвазија поради непредвидливата реалност ...