fbpx

Tag: граѓанска обврзница

Бесими: Успешно заокружен процесот на издавање на граѓанската обврзница, граѓаните со повеќе од двојно поголем интерес од објавениот

Процесот на издавање на првата емисија на граѓанската обврзница денеска успешно заврши со одржување на аукцијата на која беа запишан ...

Ангеловска-Бежоска: Издавањето на граѓанската обврзница не се очекува да има позначајни ефекти врз банкарскиот сектор

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска не очекува дека издавањето на граѓанската обврзница што ја најави Министерството за финансии ќе ...