fbpx

Tag: Хероин

Експериментална декриминализација на тешки дроги во канадската провинција Британска Колумбија

Канадската провинција Британска Колумбија денеска започна пилот програма за декриминализирање на поседувањето мали количини тешки дроги како кокаин и хероин. Според програмата ...