Tag: хунта

Фото: Skynews

Истекува ултиматумот за хунтата во Нигер, пучистите бараат поддршка од платениците на Вагнер

Откако бунтовничките војници го уапсија демократски избраниот претседател на Нигер, Мохамед Базум, на 26 јули, Економската заедница на западноафриканските држави (ЕКОВАС) ...