fbpx

Tag: лекторат по македонски јазик

Педесетте години на најстариот активен лекторат по македонски јазик во светот ќе се чествуваат со голем меѓународен симпозиум на престижниот ИНАЛКО во Париз

Значајниот јубилеј за македонистиката и за македонската држава и култура – 50 години од отворањето на најстариот активен лекторат по ...