fbpx

Tag: Марин Ле Пен

Francois Mori/AP Photo

Екстремно десничарската партија на Марин Ле Пен освои тројца сенатори во францускиот Сенат

Централнодесничарската Републиканска партија во Франција го задржа мнозинството во Сенатот по вчерашните дополнителни избори на кои екстремно десничарската партија на ...

Десничарите Матео Салвини и Марин Ле Пен се обединети пред изборите за ЕУ ​​во 2024 година: Ќе се борат против „миграциското потопување“

Италијанецот Матео Салвини и Французинката Марин Ле Пен ја потврдија својата екстремно десничарска алијанса пред изборите за ЕУ ​​следната година ...