fbpx

Tag: Меѓународен ден на демократијата

Маричиќ: Меѓународниот ден на демократијата е повод да опстоиме во потрагата по демократски одговори на заканите во време на тензии и превирања

Меѓународниот ден на демократијата потсетува дека демократијата, владеењето на правото и почитувањето на човековите права се во основата на отпорните, ...

Порака на ЕК по повод Меѓународен ден на демократијата: Ерозијата на демократијата и човековите права е реалност

Демократијата ги трансформираше и подобри општествата ширум светот, но сепак ерозијата на демократијата и човековите права е реалност која никого ...