fbpx

Tag: меморандум

Фото: Министерство за финансии

МФ: Потпишан Меморандум за соработка со Обединетото Кралство – Финансиската полиција со нов софтвер во поефикасно справување со организираниот криминал

Управата за финансиска полиција ги зајакнува своите капацитети во борбата со организираниот криминал. Со поддршка од Обединетото Кралство Управата ќе ...

Бесими и Јовески потпишаа Меморандум за соработка за заштита на финансиските интереси на ЕУ во С. Македонија

Со Меморандум за соработка меѓу Министерството за финансии и Јавното обвинителство се зајакнува меѓуинституционалната соработка со цел сузбивање неправилности, измами, ...

Потпишан Меморандум за разбирање меѓу САД и С. Македонија за создавање стратешко партнерство за борба против дезинформации

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски во рамки на работната посета на Вашингтон оствари средба со Џејмс ...

Page 1 of 2 1 2