fbpx

Tag: МЖСПП

ШУКОВА од Канада: С. Македонија препозната како лидер за спроведување на Програмите на ГЕФ за биолошка разновидност и заштита од деградација на земјиштето во регионот

Во рамките на мисијата за зацврстување на соработката со ГЕФ и зајакнување на меѓународната поддршка, министерката Шукова оствари билатерален состанок ...

Шукова: Ги поврзуваме европските механизми со меѓународните за поефикасно исполнување на глобалните цели и обврски и Европската зелена агенда

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова се обратила на пленарната сесија „Решенија за здрава Планета: Интегрирани одговори ...

Шукова: Започнуваме со распределба на средства на општините за подобрување на водната инфраструкура во државата според утврдeна методологија

Mинистерката за животна средина и просторно плaнирање, Каја Шукова одржа прес-конференција на која информираше за распределбатa на средства на општините ...

Денес во Битола, во присуство на министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова и градоначалниците на Битола, Тетово и Куманово, Коњановски, Касами и Димитриевски, шефот на Европската делегација во нашата држава Дејвид Гир и Џани Волпин од  Канцеларијата за проектни услуги на Обединетите Нации (UNOPS) го потпишаа договорот за имплементација на проектот ЕУ за чист воздух.

МЖСПП: 10 милиони евра од ИПА 3 Програмата за животна средина наменети за справување со аерозагадувањето во Скопје, Битола, Тетово и Куманово

Денес во Битола, во присуство на министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова и градоначалниците на Битола, Тетово ...

Page 1 of 2 1 2