Tag: Пејзажно искуство

Костадиновска-Стојчевска: „Пејзажно искуство“ на Јанкулоски и Мотевска е одговор на прашањето како преку уметноста светот да стане подобро место за живеење

„Уметникот кој не провоцира ќе остане невидлив, а уметноста која не поттикнува емоции нема никаква смисла. Верувам дека и во ...

Дита Старова Ќерими Фото/МИА

Старова Ќерими за проектот „Пејзажно искуство“: Македонското творештво може да се носи рамо до рамо со светската уметност

Во изложбениот простор на Чифте амам од вечерва е поставен мултимедијалниот проект „Пејзажно искуство“ на уметниците Роберт Јанкулоски и Моника ...