Tag: пожарникари

Петмината штипски пожарникари-спасувачи кои беа во Турција ќе добијат дополнително по една просечна плата

Петмината штипски пожарникари-спасувачи, кои учествуваа во спасувачката мисија во Турција по катастрофалниот земјотрес ќе добијат дополнително по една просечна плата, ...

Битолските спасувачи се вратија од Турција: „Нема зборови со кои може да се искаже големината на овие наши луѓе и нивното херојство“

Битолските спасувачи Петар Нолев, Зоран Балуловски, Владо Николовски, Петре Илиоски и Игор Радичовски, утрово се вратија од турскиот град Адијаман, ...

Струмичките пожарникари се вратија од Турција: „Срцата на сите тимови чукаа во едно и при најмала надеж за пронаоѓање на преживеани под урнатините“

Утринава пожарникарите-спасители од ТППЕ Струмица, припадници на републичките сили на тимот за брз одговор за пребарување и спасување при ДЗС, ...

Page 1 of 2 1 2