fbpx

Tag: транс заедница

Од лево кон десно: Зана Ванрентергем, Анастасија Јева Домани, Таја Герасимова и Марта Лемпарт.

Од активистки за правото на абортус, волонтерки во Украина, до оние за климатски промени: Запознајте ги жените кои предничат во Европа

Родовата еднаквост сè уште е „300 години назад“: остро предупредување од Обединетите нации, бидејќи повторно се слави Меѓународниот ден на ...