fbpx

Tag: укинување на прогресивно оданочување

Усвоени законски измени за укинување на прогресивното оданочување и даночење камати од заштеди

Собранието ги усвои измените на Законот за данокот на личен доход со кој од 1 јануари 2023 година се продолжува со примена на рамниот данок од 10 проценти, односно се укинува прогресивното оданочување и се одложува даночењето на каматите на заштедите до влезот на државава во Европската унија.  Законските измени што беа изгласани денеска, се дел од Концептот на даночна реформа, ...