Tag: украинска противвоздушна одбрана

Фото: Укринформ

Масивен руски ракетен напад: Нападнати 10 региони и енергетската инфраструктура на Украина во текот на ноќта, противвоздушната одбрана уништила 58 беспилотни летала Шахед, 26 проектили во текот на ноќта

Руските агресори нападнаа 10 региони на Украина ноќта и утрото на 29 март, оштетувајќи ја енергетската инфраструктура, цивилните објекти и ...