fbpx

Tag: зелена транзиција

Ursula von der Leyen

„Унија на 500 милиони луѓе кои живеат во слобода, демократија и просперитет“: Кои беа петте најважни поенти од говорот на Фон дер Лајен?

Претседателката инсистираше на тоа дека процесот на проширување е и ќе остане „заснован на заслуги“ поттикнат од „напорна работа и ...