fbpx
Saturday, 20 August 2022

Рама за Канал 5: Морате да разберете дека е финален излез и јас силно верувам дека тоа е вистинскиот момент и треба да се прифати

Интервју со албанскиот премиер Еди Рама за Канал 5.

-Побаравте од граѓаните во земјава и од политичарите да го прифатат „Францускиот предлог“ сметате ли дека тоа е најдоброто нешто што Македонија може да го добие?

-Видете, јас ја следев целосно тешката работа која беше направена, особено во Мадрид за да се задоволат грижите на македонската страна и можам да ви кажам дека Претседателот Макрон ја стави цела своја тежина во 48 часа, дење – ноќе и благодарение на мојата добра врска со него, но и благодарение на Бујар Османи, кој беше неверојатен во неговото трпение, издржливост, и тврдоглавост, новиот предлог кој е финален, морате да разберете дека е финален излез и јас силно верувам дека тоа е вистинскиот момент и е апсолутно во ред да се прифати и да се отвори оваа врата, вели Рама.