Tag: Ада

Фото: Влада.мк

Битиќи: Во првите 48 часа АДА има услужено 1321 граѓанин, АДА ја зголемува транспарентноста, ефективноста и ефикасноста во јавниот сектор

Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции на својот фејсбук ...

Битиќи: Го воведуваме првиот дигитален асистент „АДА“, базиран на вештачка интелигенција, во јавниот сектор во регионот

На денешната седница на Владата, преку демо-симулација беше извршена презентацијата на првиот дигиталниот асистент во јавниот сектор во нашата земја, ...

Page 1 of 2 1 2