fbpx

Tag: Центар за македонски јазик Лерин

Историска судска победа на македонскиот јазик во Грција: Судот во Лерин ги одби тужбите за забрана на Центарот за македонски јазик во Грција

 Основниот суд во Лерин, во две посебни одлуки, официјално одби повеќе барања/тужби за поништување на првичната одлука за одобрување на ...