fbpx

Tag: инвестиции

Николовски: Четирите инвестиции во енергетиката значат производство на електрична енергија, намалување на CO2, и добробит на стандардот на граѓаните

„Ова време во коешто функционира и раководи оваа Влада за разлика од претходно според мене е многу подемократско и дозволува ...

#МКЕкономија „Довербата расте” и инфо-сесија за компаниите корисници по Законот за финансиска поддршка на инвестиции

Владата на Република Северна Македонија денеска организира настан #МКЕкономија „Довербата расте” наменет за компаниите корисници по Законот за финансиска поддршка ...

Пред претставници на над 20 германски компании во Франкфурт ќе бидат претставени потенцијалите за инвестирање во Северна Македонија

Пред претставници на над 20 германски компании од повеќе дејности денеска во Франкфурт ќе бидат претставени условите и можностите за ...

Премиерот Ковачевски: Владините политики создаваат поволна бизнис клима за привлекување странски инвестиции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на ...

Page 1 of 5 1 2 5