fbpx

Tag: македонистика

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Засилено присуството на македонистиката на универзитетските центри во светот, за првпат по 15 години се отвораат нови лекторати по македонски јазик

Заложбите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (УКИМ) за изучување на македонскиот јазик на странските универзитети остварени во ...