fbpx

Tag: Манчевски

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија филм фест: Режисерот на чело на меѓународното жири

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни ...