fbpx

Tag: манипулации

(DEEPFAKE) Што е „дип фејк“ технологија и како да се спротивставите на дезинформациите создадени од вештачката интелигенција

Се чини дека „дип фејк“ технологијата станува омилена алатка на руските пропагандисти за ширење дезинформации и манипулации во јавноста и ...

За што се бори Хамас?

Пишува:ЏАБИР ДЕРАЛА Следејќи ги јавните реакции на најновиот крвав конфликт во Израел и пропалестинските протести на дел од луѓето и ...

Џабир Дерала, Форум за мир и дијалог, 13 август 2023 (фото: Рилинд Сулејмани)

Медиумски тајкун?

Пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Го дочекав и тоа. Во еден интернет медиум, инаку гласило на националистичката опозиција, во повеќе наврати ме ...

Page 1 of 2 1 2