fbpx

Tag: Меѓународен ден на мајчиниот јазик

МД „Илинден“: Негувањето на мајчиниот македонски јазик значи јакнење и зачувување на националниот и културен идентитет

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21 февруари, Македонското друштво „Илинден“ - Тирана упати честитка до припадниците ...