fbpx

Tag: политички партии

Реакција на членови на ДИК: Неприфатливо е мешањео на политички партии и поединци од техничката Влада во изборните процедури

Претседателот на ДИК Александар Даштевски и членовите на ДИК Радица Ристеска, Оливер Ристовски, Борис Кондарко, Бобан Стојаноски и Абдуш Демири ...

Сефер Тахири (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

Фалична анкета

 Анкетата на ИПИС вели дека три до четири пратеници би добила и Алијанса на Албанците, а оваа партија од трети ...

Собранието се злоупотребуваше за внатрепартиски пресметки, не водејќи сметка за интересите на граѓаните

„За жал, повеќе од три децении на повеќепартиски систем не донесе плодна парламентарна демократија со предлози и конструктивни амандмани. Напротив,секогаш ...

Кругови

Пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ  Кога ќе фрлиш каменче во мирна вода се појавуваат кругови кои отпрвин се мали а потоа сѐ ...

ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, Алијанса за Албанците, Алтернатива, Достоинство и други ја поддржаа Иницијативата на Цивил „Инсиеме/Заедно“ за обединување и европска иднина. Повикот е во тек!

Македонската верзија на „Insieme/Заедно“ од Тото Кутуњо (Евросонг, Загреб, 1990) е дел од Иницијативата за општествено и политичко обединување за ...

Page 1 of 2 1 2