Tag: роми

Настан „Добро за Ромите, добро за Северна Македонија“.

Маричиќ: Синоќа уште еднаш се уверивме во моќта на културната дипломатија и во скапоценоста на ромската традиција, историја и аспирација за подобар живот

„Синоќа бев сведок на почетокот на дејствувањето на Фондацијата “Ромите за демократија” основана од нашите долгогодишни пријатели и соработници кои ...

Менсур Халити, основач на Фондацијата Ромите за демократија на настанот „Добро за Ромите, добро за Северна Македонија“.
Page 1 of 3 1 2 3