fbpx

Tag: Совет на ЕУ

Советот на ЕУ ја пофали Северна Македонија за нејзината доследна соработка и целосно усогласување со заедничката надворешна политика на ЕУ

Советот на ЕУ во заклучоците за проширувањето од вчерашното заседание на Советот за општи работи, потенцира дека добрососедските односи и ...

Советот на ЕУ повикува да се донесат уставните измени, одма потоа втора меѓувладина конференција со Северна Македонија, без дополнителни одложувања и беа потреба од дополнителна политичка одлука

Советот на ЕУ е подготвен да ја свика втората меѓувладина конференција со Северна Македонија, без дополнителни одложувања и беа потреба ...

Sehenswerk / Fotolia

Безбедноста, просперитетот и демократските вредности меѓу приоритетите на шведското претседателство со Советот на ЕУ

Безбедноста, отпорноста, просперитетот и демократските вредности и владеењето на правото ќе бидат четирите приоритети на Шведска кога ќе го преземе ...