Tag: трговска размена

Иницијативата Отворен Балкан дава резултати поради што ужива поддршка од дури 82% од македонските граѓани

Гувернерката на НБРСМ Анита Ангеловска-Божоска за „Вечерње новости“ информираше дека трговската размена меѓу Србија и Северна Македонија годинава се зголемила ...

Д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Северна Македонија (фото извор: НБРСМ)

Ангеловска–Бежоска за „Новости“: Благодарение на Отворен Балкан, размената со Србија е зголемена за 20 отсто

Гувернерката на Народната банка на Северна Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска, оцени дека иницијативата Отворен Балкан веќе дава резултати, бидејќи трговската размена ...