Tag: зелена агенда

Секуловски: Зелените теми не се доволно застапени во медиумите, потребен е нивен едукативен пристап за кревање на јавнат свест за зелените прашања

„Мојата лична перцепција е дека зелените теми не се доволно застапени би рекол во мејнстрим медиумите. Помали медиуми кои претендираат ...

Шукова: Климатската акција е во сржта на европскиот зелен договор, Македонија се стреми кон негова имплементација

На Република Северна Македонија првично и е потребна сеопфатна законска рамка дизајнирана во согласност со законодавството за клима на Европската ...