fbpx
Friday, 27 May 2022

ЗДРАВСТВО

Мехмедовиќ: Го подготвуваме здравствениот систем за евентуална појава на мајмунски сипаници во земјава

Комисијата е загрижена од ширењето на вирусот на мајмунски сипаници и од појавените случаи надвор од ендемичните басени во централна...

Прочитај повеќе

СДСМ инвестира во здравството, после 50 години нов оддел и апарат за магнетна резонанца во Прилеп

Владата предводена од СДСМ како и Министерството за здравство остануваат посветени на развој и унапредување на здравствената заштита и вистинска...

Прочитај повеќе

Ковачевски: Со инвестиции во опрема и повисоки плати во здравството до поквалитетна здравствена услуга за граѓаните

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски придружен од министерот за здравство Беким Сали, денеска го посети и отвори одделението за магнетна...

Прочитај повеќе

Сали: Во тек скрининг за рана детекција на рак на грло на матка, првпат закажување преглед електронски преку skrining.mk

Грижата за женското здравје е еден од приоритетите на Министерството за здравство. Во тек е организиран скрининг за рана детекција...

Прочитај повеќе

Почнува реновирањето на Ургентиот хируршки центар, пациентите ќе бидат навремено згрижени

Од ЈЗУ Универзитетска клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ) информираат дека во текот...

Прочитај повеќе

Сали: Со неонаталниот транспорт првпат се овозможува ваква здравствена услуга за најмладите пациенти

Преку проектот „ХОУП“ се обезбедени две комплетно опремени возила со кои се овозможува навремен и соодветен транспорт на прематурни и...

Прочитај повеќе
Page 1 of 3 1 2 3