fbpx
Tuesday, 18 January 2022

АНАЛИЗИ

Истражување: Децата на возраст од 9 до 17 години страдаат од анксиозност, а застапена е и депресијата

Државниот завод за статистика, во текот на 2018-2019 година го спроведе Мултииндикаторското кластерско истражување (МИКС), како дел од Глобалната програма...

Прочитај повеќе

Истражување: Процена на ефективност на КОВИД-19 вакцините во спречување хоспитализација и смрт од КОВИД-19 во македонската популација

 Во првична сеопфатна анализа на ефективноста на КОВИД-19 вакцините во спречување хоспитализација и смрт од КОВИД-19 во македонската популација, беа...

Прочитај повеќе

„Safejournalists.net“: Македонските новинари најбезбедни на Западен Балкан, но истрагите за напади кон нив се неефикасни, а работничките права и егзистенцијата загрозени

ПЕТРИТ САРАЧИНИ Новинарите и медиумските работници во Северна Македонија се најбезбедни во споредба со останатите земји од Западен Балкан.  Според...

Прочитај повеќе

Аларм: Зошто се одолговлекува процедурата за избор на тела во две важни институции – Агенцијата за медиуми и МРТ?

ЏАБИР ДЕРАЛА Институциите можат да функционираат законито и во интерес на граѓанките и граѓаните само кога законите се добри и...

Прочитај повеќе
Page 1 of 23 1 2 23