Tag: Американски служби

Bashar Taleb, AFP

Американските разузнавачки служби уверени дека Хамас ја користел болницата Ал-Шифа како команден центар

Американските разузнавачки служби се убедени дека палестинските милитантни групи ја користеле најголемата болница во Газа, Ал-Шифа, за сместување на командната ...