Tag: Атанасов

Атанасов за депортацијата на македонските Евреи: Одговорноста на бугарските институции од 1941-1944 година е очигледна како зелената боја на тревата

Историчарот Димитар Атанасов од Институт за етнологија и фолклорни студии со Етнографски музеј при Бугарската академија на науките, во разговор ...