fbpx

Tag: ДКСК

ДКСК: Неопходно е да се ревидира организацијата и функционирањето на инспекциските служби за да се гарантира доследно спроведување на законите

Надзорот во спроведувањето на законите не е системски уреден, а тоа во пракса доведува до неефикасно спроведување на законите. Неопходно ...

ЈО: Беспредметна и непотребна е иницијативата на ДКСК во врска со конфискацијата на имотот во предметот „Труст“

Јавното обвинителство ја оценува како целосно беспредметна и непотребна иницијативата на Државната комисија за спречување на корупцијата во врска со ...

Ковачевски за ставот на Груби за ДКСК: Не оправдувам, ниту се согласувам со паушални оценки дадени од кој било поединец за ниту една институција

Премиерот Димитар Ковачевски смета дека Собранието е единственото меродавно тело кое може да дава оценка за работата на Антикорупциската комисија. ...

Page 1 of 3 1 2 3