fbpx

Tag: Грета Тунберг

Централниот совет на Евреите во Германија го обвини климатското движење на Грета Тунберг за „демонизирање на Израел“ и поддршка на Хамас

Тврдењето на движењето „Петоците за иднината“ дека масакрот на 7 октомври на Хамас бил „вкоренет во етничко чистење на Палестинците“, ...

Грета Тунберг: Ветерниците во Норвешка на земјиште на домородните Сами сточари на ирваси се неприфатливо кршење на човековите права

Грета Тунберг, заедно со десетици активисти за заштита на животната средина во понеделникот, 27 февруари, протестираше пред Министерството за енергија ...