Tag: Инвеститори

Фото: Министерство за економија

Бектеши од Вашингтон: Засилените инвестиции во инфраструктурно и енергетско поврзување на регионот се силен позитивен импулс за странските инвеститори

Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ во рамки на официјалната посета во ...

Oпштествена и легислативна одговорност, пред финансискиот успех: Симнувањето на Македонија од листата на даночни раеви позитивен сигнал за инвеститорите

Оценката на Брисел дека Македонија ги спровела потребните чекори и ги исполнила критериумите за бришење од т.н “црна листа” на ...