fbpx

Tag: лажни видеа

(DEEPFAKE) Што е „дип фејк“ технологија и како да се спротивставите на дезинформациите создадени од вештачката интелигенција

Се чини дека „дип фејк“ технологијата станува омилена алатка на руските пропагандисти за ширење дезинформации и манипулации во јавноста и ...