fbpx

Tag: македонски јазик

Деканката на Факултетот за странски јазици при Универзитетот во Тирана: Ги почнавме курсевите по македонски јазик и литература

Деканката на Факултетот за странски јазици при Универзитетот во Тирана, проф. д-р Есмералда Кромида гостувајќи на албанската телевизија А2, зборуваше ...

Службите на ЕУ бараат конференциски толкувачи на македонски јазик, македонските толкувачи може да се пријават на огласот

Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ ги повика сите заинтересирани македонски толкувачи да се пријават и со тоа да придонесат ...

Опозицијата да не го спречува донесувањето на Законот за македонски јазик, апелираат од високообразовните и научните институции

Иако во фазата на јавната расправа и сите засегнати страни, широката јавност, научните и високо-образовните институции и политичките партии консензуално ...

Page 1 of 6 1 2 6